 |
Mini Kastanje Champignons
 HerkomstDe kastanjechampignon is – na de witte champignon – de meest geteelde eetbare paddenstoel in Nederland en wordt het hele jaar geteeld. Dat gebeurt in speciale ruimten (cellen) waar via de temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreëerd.
Omschrijving De kastanjechampignon is de lichtbruine variant van de witte champignon. De kastanjechampignon heeft een lichtbeige tot bruine hoed in plaats van wit. Kastanjechampignons groeien bij een iets lagere temperatuur dan de witte, en er worden er minder geteeld per vierkante meter. De hoed en de steel van de kastanjechampignon zijn licht tot donkerbruin.
Smaak & Toepassingen De smaak is licht nootachtig. Het vruchtvlees is wat steviger dan dat van de witte champignon en de smaak is wat voller en bevat minder vocht dan een gewone champignon daardoor krimpt hij niet tijdens het bakken. Door de kleine maat in zijn geheel te verwerken.
|
 |
Passende gerechten Kom snel terug, we zijn nog druk bezig! |