innovatief - unique - vers - betrouwbaar  
Home Over Unique Topgerechten Waar te koop Zelf Unique verkopen? Contact
 

Mini Portabella


Herkomst

De variant van de kastanjechampignon is overgewaaid naar Nederland vanuit Amerika. Hier is de Portabella al langer bekend als barbecuepaddenstoel. In Nederland hebben sommige telers zich gespecialiseerd in de teelt van deze paddenstoel. Portabella is jaarrond beschikbaar.

Omschrijving
Een Portabella is een variant kastanje champignon die door een speciale teeltwijze is uitgegroeid tot een reuze paddenstoel. De Portabella heeft een kleine steel en een grote hoed. De hoed van de Portabella kan een afmeting hebben van 6 tot 12 cm en leent zich bij uitstek om heel te gebruiken en te vullen. De lamellen aan de onderzijde van de hoed zijn bruingekleurd en duidelijk zichtbaar.

Smaak & Toepassingen
Aangezien deze paddenstoel meer tijd krijgt om te groeien is hij ‘rijper’ dan andere soorten en daardoor zeer smakelijk en aromatisch. Het vruchtvlees van de Portabella is wit en zeer stevig, hierdoor slinkt de Portabella vrijwel niet tijdens het bakken. Gezien zijn formaat en de mogelijkheden om te vullen is deze paddenstoel geliefd bij vegetariërs.


Passende gerechten
Kom snel terug, we zijn nog druk bezig!
Van Rooij Fresh Export 2009  |  T: +31(0)6 270 205 77
KvK 171 656 66