innovatief - unique - vers - betrouwbaar  
Home Over Unique Topgerechten Waar te koop Zelf Unique verkopen? Contact
 

Oesterzwam


Herkomst

De oesterzwam dankt zijn naam aan zijn ‘oestervormige’ hoed. Hij groeit in het wild in trossen op boomstammen en dood hout. Oesterzwammen worden in Nederland het hele jaar geteeld op zakken met een mengsel van gehakseld stro en water. Bij de oogst worden ze in trossen geplukt en dan één voor één losgesneden.

Omschrijving
De oesterzwam heeft een platte waaiervormige hoed, een kleine steel en heeft duidelijk zichtbare lamellen aan de onderzijde. De kleur van de hoed varieert van lichtbeige tot lichtgrijs. De hoed heeft een doorsnede van 5 tot 15 cm. Het vruchtvlees is zacht, wit en vezelig. Deze paddenstoel kent naast de witte en gele variant ook een grijze en een roze variant.

Smaak & Toepassingen
De oesterzwam is aromatischer dan de champignon en heeft een zachte, haast romige smaak. De oesterzwam kent vele toepassingen en komt zowel in soepen en sauzen als geserveerd bij een mals stukje vlees goed tot zijn recht. De oesterzwam heeft zacht vruchtvlees en mag maar heel kort (paar minuten) worden verhit zodat hij stevig blijft. Oesterzwammen slinken niet bij de bereiding. De smaak combineert goed met kip, kalfsvlees en vis.
 
 
 

Passende gerechten
Kom snel terug, we zijn nog druk bezig!
Van Rooij Fresh Export 2009  |  T: +31(0)6 270 205 77
KvK 171 656 66