innovatief - unique - vers - betrouwbaar  
Home Over Unique Topgerechten Waar te koop Zelf Unique verkopen? Contact
 

Eekhoorntjesbrood (Cepes)


Herkomst

Eekhoorntjesbrood is in de horeca bekend onder de Franse of Italiaanse naam, resp. CŤpes of Porcini of de Duitse naam Steinpilz. Eekhoorntjesbrood is een wilde paddenstoel en wordt veelal in loof- en naaldbossen in Frankrijk en ItaliŽ gevonden. Het seizoen voor eekhoorntjesbrood loopt (in deze landen) van de vroege zomer tot de late herfst. De weersomstandigheden spelen een grote rol in de beschikbaarheid. Zo zijn ze sommige jaren nauwelijks te verkrijgen en andere jaren volop.

Omschrijving
De vlezige hoed van eekhoorntjesbrood is roodbruin tot donkerbruin en voelt een beetje plakkerig aan. De onderkant van de hoed ziet er vaak een beetje sponzig uit. De steel is over het algemeen vrij dik. De hoed varieert van 6 tot 30 cm en is lichtbruin van kleur. De steel is 3-23 cm lang en is sterk verdikt. De poriŽn van de paddenstoel zijn aanvankelijk wit, maar kleuren later lichtgeel. Het vlees van de cŤpe blijft altijd spierwit.

Smaak & Toepassingen
Eekhoorntjesbrood wordt ook wel de koning onder de paddenstoelen genoemd en is werkelijk een van de best eetbare paddenstoelen. Het vlees van de paddenstoel is stevig, nootachtig en mild van smaak. De paddenstoel is vanwege zijn bijzondere smaak erg geliefd bij koks. Met zijn uitstekende smaak, heerlijke aroma is eekhoorntjesbrood zeer veelzijdig en smaakt in dunne plakjes rauw zelfs goed in salade.


Passende gerechten
Kom snel terug, we zijn nog druk bezig!
Van Rooij Fresh Export 2009  |  T: +31(0)6 270 205 77
KvK 171 656 66